Deep Democracy

Deep Democracy is hip! We spreken steeds vaker over de betrokkenheid van medewerkers en hoe we die kunnen verbeteren. We willen dat iedereen initiatief toont en actie onderneemt, maar we vinden het erg lastig als dat niet strookt met onze eigen visie of de procedures. Sterker nog zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Hoe kunnen we door die weerstand heen?

Weerstand beschouwen we vaak als iets negatiefs. Echter als je goed luistert is het niets anders dan een ander perspectief op de situatie. Door het opgroeien, ervaringen, meekrijgen van normen & waarden, ontwikkelt iedereen een eigen 'waarheid'. Vaak beschouwen we onze waarheid als de juiste en daarom kijken we vaak zwart/wit naar de situatie.

Deep Democracy leert ons gebruik te maken van alle verschillende perspectieven om zo de beste beslissingen te nemen. De weerstand verdwijnt, de implementatie verloopt sneller en de impact is groter.

Zelfs na een korte workshop is de verandering van mindset al zichtbaar. Er worden andere vragen gesteld, er wordt openlijk gezocht naar andere perspectieven en er wordt naar elkaar geluisterd. Neem contact op als je ook afscheid wilt nemen van weerstand!

TeamInProgress biedt een interactieve workshop Deep Democracy I The Game. Leuk speels en gelijk Deep Democracy ervaren en leren gebruiken.

Deep Democracy I The Game
Een praktisch en interactieve workshop!

Deep Democracy

Neem afscheid van weerstand!